Alarmni sistemi

Alarmni sistemi

AJAX Profesionalni brezžični varnostni sistem

 

Brez kablov

Brez elektrike

Dizajnersko – za vsak prostor

GOVORI SLOVENSKO

Poglejte več

Alarmni sistemi AJAX

Alermni sistemi AJAX so zanesljivi, hitri in se samodejno testirajo. Napeljava ni potrebna, saj AJAX sistemi delujejo brezžično in avtonomno na lastnem napajanju. Življenska doba baterij je do 7 let in sistem pred izrabo baterij obvesti lastnika o potrebni menjavi.

Nameščanje alarmnih sistemov AJAX

  • Na pametni telefon naložite brezplačno aplikacijo.
  • Centralno enoto ali HUB vključite v internet in električno vtičnico.
  • S pametnim telefonom skenirajte QR kodo na napravi HUB in ji napišite ime. Npr.: “počitniško stanovanje” ali “podjetje”, “dom”…
  • V aplikaciji dodajte sobe objekta (enostavno, aplikacija vas vodi) in s skeniranjem QR kod na napravah postavite naprave v prostore.

NALOŽITE APLIKACIJO

Google Play
App Store

PRIKLJUČITE HUB

na električno napajanje in internet vtičnico

USTVARITE SOBE OBJEKTA

dodajate sobe, podstreho, klet ipd.

SKENIRAJTE QR KODO

z aplikacijo da dodate napravo v sistem

PRIPRAVLJENO

ali pa ponovite 4. korak, za dodajanje novih naprav

Delovanje

Alarmni sistemi AJAX delujejo takrat ko vi to želite in so ugasnjeni takrat ko bi to želite. Požarnih detektorjev ne morete ugasniti. Požarni detektorji lahko delujejo povsem avtonomno. Imajo lastno sireno in tudi če niso povezani v sistem obveščanja, vseeno zaznajo dim in povišane temperature ter sprožijo lokalni alarm. Vsekakor je pametno, da so povezani v sistem obveščanja, ker ste v tem primeru obveščeni, ne glede na to, kje se nahajate.  Prav tako so obveščeni tudi vsi sosedje, sorodniki, lokalni gasilci, varnostna služba ipd., tisti, ki jih dodate v sistem prejemnikov alarmnih sporočil.
V aplikaciji se lahko določi skupine naprav in različne prejemnike. Ob požaru se tako lahko obvesti določene prejemnike in lokalne gasilce, ob vlomu pa gasilcev ni v skupini.
Z aplikacijo imate popoln nadzor nad delovanjem alarmnega sistema v vašem objektu.

Nadzor nad delovanjem

Alarmni sistemi AJAX se sami preverjajo. Kako?
Alarmni sistem je povezan v oblak, iz katerega se vsaj vsakih 12 sekund preverja dostopnost sistema. Takoj ko alarmni sistem vašega objekta ni dosegljiv, ste o tem obveščeni. Tako torej ne more priti do situacije, ko vaš lokalni alarmni sistem izpade iz internet omrežja, ko nekdo prekrije kamero gibalnega senzorja, ko nekdo odstrani napravo na silo ipd. O vseh teh dogodkih ste takoj obveščeni.
Ob izpadu internetnega omrežja se alarmni sistem sam preklopi na mobilne podatke, vam pošlje SMS obvestila ali vas pokliče na mobilni telefon.
HUB ves čas povprašuje naprave, če je z njimi vse uredu. Če ni, vas v trenutku obvesti. Oblak (strežniška infrastruktura) ves čas povprašuje HUB če je vse uredu in ob napakah vas obvesti.

Alarmni sistemi AJAX in multiopravilnost

Naprave v sklopu alarmnega sistema AJAX imajo lahko v različnih situacijah različne vloge.

Tako je naprimer detektor odprtih vrat v vašem lokalu “pes ki grize” ali “prijazen kuža, ki lepo pozdravi”. Ponoči, ko je lokal zaprt, detektor odpiranja vrat zažene galamo brez primere. Precej glasno se oglasijo mobilni telefoni nastavljenih prejemnikov, prižgejo se lahko vse luči in še kakšen dodatni reflektor, oglasijo se AJAX-ove zunanje in notranje sirene, in ni ga junaka, ki bi si v tej galami vzel čas in kaj vrednega odnesel. Podnevi, ko je lokal odprt, pa detektor prav prijazno pozvoni, da veste, da je v lokal vstopil potencialni kupec.

AJAX-ov gumb lahko nastavimo kot panik tipko, kot daljinca za odpiranje vrat, kot zvonček za otroke in starejše, ko potrebujejo pomoč in podobno.

Avtomatizacija doma

Z napravami alarmnega sistema AJAX lahko povsem avtomatiziramo dom.

Brezžični rele povezan v sistem, lahko v kombinaciji z detektorjem razlite vode zapre glavni ventil in prepreči poplavo.

Ob pojavu požara, lahko alarmni sistem AJAX avtomatično odpre ograjo našega dvorišča, dvižna garažna vrata, da gasilcem ni potrebno razbijati vrat, če ni nikogar doma in ko vse to naredi, ugasne elektriko celega objekta.

Alarmni sistemi AJAX lahko na daljavo ali avtomatično vklaplja in izklaplja posamezne električne vtičnice, cele sklope, ogrevanje, hlajenje, vodo, plin…. Skratka vse naprave.

Alarmni sistemi AJAX ne zaznavajo domačih živali

Gibalni senzorji uporabljajo več sektorjev zaznave. Prilagojeni so zaznavanju človeka. Tako žival zaznana z enim delom detektorja ne more aktivirati alarma. Če pa bi žival vseeno aktivirala iste sektorje zaznave, kot jih aktivira človek, ima alarmni sistem poseben algoritem, ki primerja način gibanja telesa s človekovim in loči žival od človeka.

Razdalja med napravami alarmnega sistema

Za postavitev alarmnega sistema ne potrebujete nobene napeljave. Vse deluje brezžično, na elektriko mora biti povezan samo HUB, in še ta ima ob izpadu električnega napajanje 16 ur avtonomnosti.
Testirana je največja razdalja med HUB-om in detektorji v odprtem prostoru in res doseže 2000 metrov. Vaše izkušnje se lahko razlikujejo, saj bodo stene, stropi in druge ovire skrajšale to razdaljo.
Če niste prepričani, lahko opravite radijski test z aplikacijo Ajax Security Systems, da določite moč signala, preden namestite detektorje na prave lokacije.

Življenska doma baterij v alarmnem sistemu

Alarmni sistemi Ajax se napajajo z baterijami in ne iz omrežja, kot delujejo žični sistemi. Prav zato ima AJAX razvit poseben energetsko učinkovit radijski protokol, ki zagotavlja zaščito vašega doma ali pisarne čim dlje, tudi do 7 let.

Življenska doba baterije je odvisna od naprave, moči Jeweller signala, dolžine alarma, temperature na kateri deluje ipd.

Sistem vas preko aplikacije pravočasno obvesti o iztrošenosti baterije. Tako ne boste ostali nezaščiteni.

Alarmni sistem AJAX uporablja dve vrsti baterij. Baterije za enkratno uporabo in baterija za polnjenje. Skoraj vse AJAX naprave uporabljajo baterije za enkratno uporabo. Izjeme sta HUB (centrala) in REX (Radio Signal Range Extender). Ti dve napravi uporabljata baterije kot rezervni vir energije ob izpadu eletrike. Zato se po vklopu napajanja ponovno napolnita za naslednji izpad.

Obvestilo o porabljeni bateriji naprave v alarmnem sistemu AJAX

 Ko baterija doseže kritično raven, vam bo Ajax poslal obvestilo. Kadar koli pa preverite nivoje baterije v nastavitvah naprave – v aplikaciji.

požarni brezžični detektorji

Požarni detektorji

Najboljši čas reševanja požara je čas, ko do požara še sploh ni prišlo. Detektorji zaznajo že prve zametke dima, povišanje temperature, prestop temperaturnega praga ipd. In najpomembnejše je, do vas do časa na to opozorijo!

brezžični detektorji izliva vode

Detektorji izliva vode

Majhna izlita količina vode je dovolj, da ste o vodi obveščeni, še preden jo je toliko, da zadeva postane draga! Z avtomatiko lahko celo zapre glavno vodovodno cev, če tako želite.

brezžični detektorji gibanja

Detektorji gibanja

Detektorji gibanja so nemenjeni vemo komu. Nepovabljenim obiskovalcem. Za dodatek lahko nepovabljenega celo posnamejo. Lastnika pa opozorijo na nezaželenega gosta.

brezžični detektorji odpiranja vrat in oken

Detektorji odpiranja vrat in oken

brezžični detektor razbitega stekla

Detektorji razbitega stekla

brezžične sirene alarmnega sistema

Sirene

ojačevalci ojačevalniki signala ajax

Ojačevalniki signala

brezžični nadzor sistema ajax in panik tipke

Upravljanje in panik tipke

brezžične naprave za avtomatizacijo doma

Naprave za avtomatizacijo

Film

BREZ DRAME

Glavni igralec: AJAX

 

Ko varnost postane umetnost.